De hondenwereld, en dan vooral de mensen die in de hondenwereld zitten, is geen gemakkelijke wereld. Er zijn zoveel verschillende technieken en methodes om verschillende gedragsproblemen aan te pakken dat een beginnende hondentrainer hier gemakkelijk in verloren loopt en dan maar beslist om gewoon te gaan zitten en niet meer te zoeken.

Nu moet het gebeuren dat ik al van jonge leeftijd bekend sta als “de vragensteller” en zo ook plaatste ik vraagtekens bij bepaalde trainingsmethodes en ging ik op zoek naar antwoorden.

Ik kwam hierbij een gelijkgezinde tegen, die zichzelf een jaar eerder dezelfde vragen stelde en zo een vat van informatie en verwondering voor me werd.

Het leek alsof er een hele andere deur voor me was opengegaan als hondentrainer, een wereld van gebalanceerd trainen… En zo kwam ik terecht bij Tyler Muto in het verre Buffalo, USA.

Dat ik hierbij Mr Miller moest trotseren, de border officer die me zwetende handpalmen bezorgde met zijn doordringende blik en wantrouwige vragen (want wie is nu in hemelsnaam een hondentrainer?!) nam ik er met plezier bij!

Tyler Muto

Tyler Muto is een grote naam in de hondenwereld, en staat bekend om zijn brede kennis en het gebruik van verschillende technieken bij het socialiseren en rehabiliteren van de moeilijkste honden.
Ik heb het geluk (en een beetje de moed want ik had nog nooit alleen gereisd!) gehad 5 dagen te kunnen vertoeven in zijn hondencentrum en te kunnen kijken en leren.

Het werd me tijdens mijn visite al snel duidelijk dat je in dit beroep niet even stil kan staan. Je blijven bijscholen, seminaries volgen en boeken lezen is een must om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. Maar vooral een open geest behouden en niet meegaan in de bangmakerij van onwetende trainers is uitermate belangrijk om in dit beroep te blijven groeien en zo je klanten (en hun honden) de oplossing aan te reiken die bij hen past.

ty en sarah